Byta till plåttak

Idag så finns det många olika alternativ när man skall byta sitt tak. Har du ett äldre hus så har du säkert tegelpannor som är så där en 30 till 40 år gamla. Nu när du måste byta ut ditt tak så finns det flera alternativ som också är hållbara under en väldigt lång tid som plåt.
När vi beger oss ut i handeln för att titta så hittar vi vanliga tegelpannor och betongpannor, men det finns även plåttak som kan vara ett bra alternativ för dig. Fördelen med plåttak är att det är billigt och det finns även varianter som ser ut som riktiga tegelpannor och i olika färger, men den vanligaste typen är svart. Du har säkert sett reklam på tv sett detta plåttak. Om man skall tänka ekonomiskt så är betongpannor det billigaste valet och de kostar mycket mindre än tegelpannor, med upp till 100 %. Med plåttak så kommer kostnaden att landa på ett ungefärligt värde som det är att lägga tegelpannor.

Självklart så går människors meningar isär när det gäller att lägga plåttak, men det är ett alternativ. Det finns även i olika typer av metaller och kvalité så du kan välja efter plånboken så att säga. Så vad är nackdelen med ett plåttak då? Jo, om du väljer en vanlig typ av plåttak och du har en övervåning så kommer det att bli riktigt varmt, och andra saker som att du kommer att höra smattret från när det regnar ute kommer att vara en nackdel. Men det finns plåt som har en ytbehandling och även håller ljud och värme borta, och då är ett sådant val mycket bättre. Det beror på helt klart hur ditt tak ser ut och vilket typ av hus som du har. Precis som vanligt så skall du fråga ett proffs innan du tillexempel skall byta från tegelpannor till plåttak.

Många gillar inte plåt eftersom det ger ingen stil på huset, och är man ute efter mer design så kan man titta på betongpannor som finns i många roliga färger och är även det billigaste alternativet för ett nytt tak. Funderar du fortfarande på plåt så sök runt på internet och du kommer att hitta många alternativ, samt även prata med andra människor i olika forum om deras erfarenheter om takläggning. Du kommer säkert stöta på de som talar för plåt och dom som talar mot, så i slutändan så blir valet upp till dig. Än vilken typ som du väljer så är fördelen med plåt att det håller länge och det finns idag plåt som ser ut som tegel så det behöver inte se fult ut. Tänk bara på att köp rätt typ så att inte huset blir kokhett på sommaren och att inte alla vaknar upp på natten om det regnar av smattret som kan uppkomma.