Entrétak

Det är inte bara hustaket som är en del av ett hus utan även entrétak som placeras utanför ytterdörren till ingången. Det finns många olika varianter att välja på som kommer att passa ditt hus på bästa sätt. Du kan hitta många olika på byggvaruhusen och även på internet där du kan slappna av framför datorn och få idéer till vilken typ som du vill ha.
När du väljer ett entrétak så finns det som är tillverkade i plåt och trä. De finns också i olika färger och utföranden och självklart också i olika storlekar för att passa din entré. Om du har ytteringången i hörnet av huset så finns det snygga skärmtak som är speciellt designade för hörn. För dig som vill ha belysning diskret i taket så finns det snygga designade entrétak med infällda spotlights och det ger en snygg belysning vid entrén. Tänk på att köpa ett entrétak som är godkänt så de håller byggstandarden och klarar av den olika snözon kraven.

Det finns korta och långa typer av tak, och du kanske vill ha en liten sittplats utanför ytterdörren där du kan sitta även när det regnar. Det finns entrétak som är större och har även hängränna med avrinning på båda sidor och mestadels så är taken av plåt. Än vilken typ av entrétak som du har och behöver så finns det för dig. Det blir en snygg kombination till taket och fasaden på huset och gör att huset får en snyggare och även blir funktionellt.

För dig som har endast en mindre plats utanför ytterdörren så kan du placera ett snyggt skärmtak med eller utan belysning, och visst kan det vara suveränt att inte behöva sätta upp en extra belysning på fasaden när den redan finns diskret infällt i skärmtaket. Precis som vanligt så finns dessa i olika bredder för att passa dig. Den modell som vi tittar på kan du välja mellan silver, zink, grå, svart, tegelröd eller röd färg på entrétak vilket gör att den kommer att passa alla typer av hus i alla färger.

Många hus har redan ett entrétak idag som är byggt i kombination av hustaket och då behöver man självklart inget extra tak. Men att inte ha ett tak under sin entré är ingen att rekommendera det måste alla hus ha och därför så finns dessa entrétak som gör det lätt för att montera och även få belysningen på köpet. Lycka till med titt val och få inspiration via många sajter på internet. Jämför också priserna på nätet och i byggvaruhuset men glöm inte kvalitén så att den är godkänd, allra helst om det är med belysning. Varför inte ett snyggt skärmtak i form av en regnbåge över din entré i en skön matchande färg mot din fasad.